Исторически триумф за английски гранд.Манчестър Сити разби Флуминензе с 4:0 във финала

...
Исторически триумф за английски гранд.Манчестър Сити разби Флуминензе с 4:0 във финала
Коментари Харесай

Манчестър Сити покори световния връх

Исторически успех за британски гранд.

Манчестър Сити разруши Флуминензе с 4:0 във финала на Световното клубно състезание по футбол. Попаденията за жителите " бяха дело на Фил Фодън, а на два пъти се разписа Хулиан Алварес, като Нино си означи пък автогол.

Манчестър Сити съумя да сътвори доста повече качествени положения от противника и изцяло справедливо завоюва дуела, въпреки и да бе без огромните си звезди - Ерлинг Халанд и Кевин де Бройне. Проблем за " жителите " може да се окаже възможната травма в коляното на Родри, който бе наложително заменен.

Още не бе минала и една минута, когато Нейтън Аке реши да насочи отдалечен удар, а топката се отби от лявата греда, само че Хулиан Алварес бе най-съобразителен и си завоюва пространство, с цел да се възползва от отбитата топка, вкарвайки я с тяло - 1:0 за Манчестър Сити.

В 27-ата минута " жителите " удвоиха своята преднина, откакто Нино от домакините опита да пресече подаване, само че не сполучи и си означи злополучен автогол - 2:0 за Манчестър Сити.

Малко преди края на първото полувреме Джак Грийлиш надбяга отбраната и стреля бързо от ръба на наказателното поле. Топката бе отправена към десния ъгъл, само че Фабио направи великолепно акробатично избавяне, с цел да го откаже.

В началото на втората част Бернардо Силва стигна до отскочила топка и приключи с глава в десния ъгъл, само че вратарят внимаваше и реагира добре. Малко по-късно " жителите " имаха искания за дузпа, само че основният съдия даде сигнал играта да продължи.

В 52-а минута Фабио реагира ослепително, с цел да откаже Фил Фодън, който си освободи пространство в наказателното поле и стреля бързо към долния десен ъгъл. В 72-а миута Хулиан Алварес зареди Фодън в наказателното поле и резервира самообладание, с цел да откри долиня десен ъгъл - 3:0 за Манчестър Сити.

Секунди по-късно Родри бе наложително сменен, като има подозрения за сериозна травма в коляното, написа gong.bg.

В 88-а минута Матеуш Нунеш свърши превъзходна работа, като най-после центрира към Хулиан Алварес, който преодоля Фабио с брилянтен удар в долния ляв ъгъл - 4:0 за Манчестър Сити. Това бе и последното действе в дуела, като Манчестър Сити завоюва за първи път трофея от Световното клубно състезание, който е пети за отбора през тази година.

Преди това играчите на Пеп Гуардиола подвигнаха купата на Англия, ФА Къп, Шампионска лига и Суперкупата на Европа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР